Maria Åkerberg

Maria Åkerberg - Svensktillverkad & ekologisk hudvård

Maria Åkerberg är ett svenskt, ekologist hudvårdsmärke som ständigt arbetar för att ha de bästa ingredienserna i sina produkter för att leverera det konsumenten vill ha. Deras mål är att enbart använda sig av det som naturen försett oss med och det som kroppen samt miljön kan omvandla till sin fördel.

Maria Åkerberg är en stor serie som riktar in sig på precis hela kroppen, för alla behandlingsmål samt till alla åldrar - från den absolut yngsta i familjen till den äldsta. I serien finner du allt från ansiktsvård, hårprodukter och babyvård och flera av produkterna fungerar för hela familjen. Hos oss på hudvårdsbutik.se hittar du hela Maria Åkerbergs sortiment.

Läs mer om Maria Åkerberg


Grunden bakom Maria Åkerberg

Det hela började med att Maria Åkerberg drömde om en egen hudvårdssalong. Hon utbildade sig till hudterapeut, studerade kemi och kände sedan att det var dags att sätta igång på riktigt. Det fanns dock ett problem, hon hittade inga produkter som hon själv ville använda. Det var då hon tog saken i egna händer och startade hudvårdsserien Dermanord, som sedan år 2010 blev uppkallat efter henne själv, Maria Åkerberg.  Redan år 1995 var hon ensam om att ha innehållsförteckning på sina produkter, som sedan år 1999 blev ett krav från EU.

Tillverkningen sker under benhård lupp, från eget laboratorium fram till färdig produkt. Allt från det filtrerade vattnet, till de noggrant utvalda vegetabiliska och eteriska oljorna samt växtextrakt.
Vattnet tas från sjön Lygnern utanför Kungsbacka, vattnet har då filtrerats genom en 13 000 år gammal rullstensås. Sedan renas vattnet ytterligare en gång till genom en destilleringsanläggning innan det får användas i Maria Åkerbergs genuina produkter.


Levererar svenska, genuina och ekologiska produkter till marknaden

Det är först på senare år som man har konstaterat att kroppen tar upp det som läggs på huden. Denna nya kunskap har gett oss flera medicinska produkter, bland annat nikotinplåster för att lindra och avhjälpa vid rökavvänjning. Det finns även smärtlindrande salvor att stryka på huden. När vi nu vet att huden tar upp det vi stryker på den så känns blotta tanken på att smörja in huden med mineralolja och konstgjorda ämnen något motsägande och märkligt. Det är därför vi föredrar vegetabiliska oljor.” – berättar Maria Åkerberg

De eteriska oljorna i produkterna har till uppgift att bidra med både funktion och konservering, ofta skapar de varje produkts unika helhet. Den behagliga doften dessa oljor ger ifrån sig är en trevlig bonus, då inga produkter innehåller tillsatta parfymer.

Maria Åkerberg menar att vetskapen om de vegetabiliska och eteriska oljornas positiva inverkan på oss och vår miljö är grunden och drivkraften bakom varumärket Maria Åkerberg.


Utbildad Personal för Maria Åkerberg

Vi har utbildad personal för Maria Åkerberg på plats både i Salongen och över Webb-rådgivning i form av telefon och mail samt hudtest. Frida Larsson har gått Grundkurs för Hudterapeuter på hela märket. Om du söker henne kan du både få kontakt på plats i Salongen, via telefon på 08 - 588 987 30 eller mail info@hudvardsbutik.se vardagar 08.00 - 16.30. Du har alltid också möjlighet att få märket i behandling samt har möjlighet genom salongen få känna på produkterna på plats.

Har du några frågor kring produkterna eller märket, tveka inte att kontakta oss på hudvårdsbutik.se.

/.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på hela sortimentet!

Ange en giltig epost-adress!
Rabattkoden skickas automatiskt till mailadressen som du anger. Rabatten gäller i 14 dagar från prenumerationen och gäller inte på redan rabatterade priser.