M Picaut

Ekologiskt och lyxigt

M Picaut Swedish Skincare är ett ekologiskt hudvårdsmärke med naturliga ingredienser. Grundaren, Mette Picaut, tyckte att det saknades produkter på marknaden som var ekologiska med naturliga ingredienser men ändå skulle kännas lyxiga och exklusiva. Det var då hon startade Picaut Swedish Skincare. Idén kom som en överraskning.

”Men själva idéen till mitt eget hudvårdsmärke föddes av en slump, hemma på soffan. Jag var 40 år, pluggade till sjuksköterska och var mammaledig med mitt andra barn.

Läs mer om Picaut
En eftermiddag fikade jag med en god vän till familjen som är doktor i kemi. Av henne fick jag låna böcker om aromaterapi och vips öppnade sig en ny värld! Dagen därpå började jag blanda egna ekologiska oljor hemma i köket…” skriver Mette på Picauts hemsida om hur hon startade företaget.

Grunden bakom M Picaut

Mette har ett stort intresse för skönhet och hälsa, vilket hon är väldigt stolt över. När hon går in för att göra något vill hon göra det till 100%. Ett av hennes mål när hon tog fram produkterna var att få en ”wow” känsla med alla produkter, och om de inte var det så skickades den tillbaka och gjordes om. Mette var väldigt delaktig i varje detalj med produkterna för att behålla själen och budskapet med produkterna. Hon provade produkterna själv hemma för att se om det blev önskat resultat samt hur huden reagerade, innan hon la ut dem till försäljning. Hon var under framtagningen av produkterna väldigt rädd om att ingredienserna ska vara av högsta kvalité för att få ett optimalt resultat. Om det inte blev resultat eller överraskning med produkterna eller det där lilla extra, var det ingen ide att göra projektet. Så om en produkt stod och dammade i badrumsskåpet är idén om konceptet för produkterna inte uppnått. Så alla produkter är väl genomtänkta och framtagna med kärlek och omsorg för att få en sån bra serie med produkter som möjligt, med ekologiska och naturliga ingredienser.

Mettes tanke bakom serien var att less is more. Mette Picaut berättar att hon inte tror på en lång rad av produkter för att få en optimal hudhälsa. Serien är inte lång men har allt du behöver för att få ett optimalt resultat. Märket är helt fritt från mineraloljor, parabener, silikoner, sulfater, onödiga artificiella utfyllnader och färgämnen.

/.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på hela sortimentet!

Ange en giltig epost-adress!
Rabattkoden skickas automatiskt till mailadressen som du anger. Rabatten gäller i 14 dagar från prenumerationen och gäller inte på redan rabatterade priser.