Akademikliniken

Akademikliniken – Resultatgivande produkter med stor precision

Akademikliniken Skin Care är resultatet som kom fram genom ett nära samarbete av Akademiklinikens erfarna plastikkirurger, hudläkare, hudterapeuter och ledande kosmetiska kemister. Produktserien är framtagen för att höja nivån före, under och efter professionell behandling på klinker samtidigt som dess produkter fungerar att använda hemma dagligen.

Läs mer om Akademikliniken

Innovativa ingredienser

De ingredienser som används i Akademiklinikens produkter välj ut med stor precision och noggrannhet för att man skall kunna säkerställa att det är resultatgivande produkter. Höga halter av kraftfulla biotekniska avancerade ingredienser kombineras med beprövade och välgörande växtextrakt. Serien innehåller t.ex. massor av stärkande peptider, skyddande vitaminer och skandinaviska bär. Som Akademikliniken själva säger – Det bästa från vetenskapen och naturen i en perfekt kombination.


Produkternas egenskaper

Enligt Akademiklinikens egna ord så finns det inga genvägar eller mirakelkrämer som leder till en vacker och hälsosam hud. En optimal hudhälsa handlar tills största del om att välja aktiva och säkra hudvårdsprodukter av hög kvalitet och funktion. De är också mån om att man lägger stor vikt att produkterna anpassas efter den individuella persons hudtyp och aktuella hudtillstånd. Det vill säga att alla personer går efter hur sin hud ser ut i dagsläget.
Känner du sig osäker på vilka av Akademikliniken’s produkter som passar just dig?
Kontakta oss så hjälper någon av våra auktoriserade hudterapeuter dig att hitta rätt produkter och skräddarsyr en anpassad hudvårdsrutin.


Hudvårdsrutin - 4 Grundläggande steg

1.    Rengöra. Det viktigaste och mest grundläggande steget i din hudvårdsrutin. En väl fungerande rengöring avlägsnar smuts, döda hudceller och make-up, verkar PH balanserande och behandlar huden utan att irritera, samtidigt som den förbereder inför nästa steg i rutinen.

2.    Behandla. Med hjälp av högaktiva koncentrat förstärks den dagliga hudvårdsrutinen. Dessa produkter är helt inriktade på att ta hand om och behandla hudtillstånd och specifika problem. Hit räknas serum och koncentrat. Med hjälp av ett serum kan man behandla djupt ner i huden för att komma åt och förbättra problemet.

3.    Vårda. Mjukgöraren hjälper till att bevara hudens naturliga barriärfunktion samt vårda och motverka fuktförlust. Denna typ av produkt finns i både form av dagcreme och nattcreme eller en kombinationscreme som fungerar 24 h.

4.    Skydda. Daglig exponering av solljus är en av de största bakomliggande orsakerna till det förtida hudåldrandet. Solskyddet spelar därför en betydande roll i kampen om att skydda, motverka och bevara huden i ett gott skick. I Akademiklinikens produktserie finner ni två olika produkter med SPF.

Kontraindikationer

Akademikliniken har vissa produkter som innehåller syror (Bl.a glykol- och mjölksyra). Du skall ej blanda två olika märken med produkter innehållande syra. Önskar du börja med en ny produktserie innehållande detta så rekommenderar vi att du avslutar med dina tidigare produkter 2 veckor innan du påbörjar dina nya produkter. Använd ej exfolierande produkter på en solbränd eller nyvaxad hy.

OBS! Avstå från produkter innehållande syror och enzymer helt om du är användare av receptbelagda, exfolierande preparat. Försiktighetsåtgärder bör också tas med syror vid graviditet/amning Avstå helt från produkter innehållande retinol vid graviditet/amning. Har du behandlat huden med preparat som Roacutan så rekommenderar vi att du väntar minst 6 månader innan du behandlar huden med syror.

Start med nya produkter

Det är viktigt i början om man väljer att byta hudvårdsserie att vänja in produkterna till huden, lägger man in produkter med syror eller andra aktiva ingredienser är det extra viktigt. Det tar några veckor för huden att anpassa sig. Det kan även ske en utrensning av huden i början av användningen, vilket ofta visar sig i plitor, finnar eller en lätt fjällning – vilket är fullt normalt. Uppstår större irritation eller utslag med obehag skall givetvis detta uppmärksammas, avsluta då din behandling och kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Skulle du få någon typ av lätt reaktion av överstimulerad hy, vilket ibland kan hända om man börjar med produkter innehållande syror eller enzymer. Gör ett uppehåll en vecka och börja sedan succesivt att vänja in produkten igen var tredje dag, för att sedan när huden reagerar bra öka upp användningen.

/.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på hela sortimentet!

Ange en giltig epost-adress!
Rabattkoden skickas automatiskt till mailadressen som du anger. Rabatten gäller i 14 dagar från prenumerationen och gäller inte på redan rabatterade priser.